Top

Baba ganoush

SLIMdiet / Om te smullen  / Baba ganoush

Baba ganoush

Gezond broodbeleg van aubergine, baba ganoush

Vanaf:

✓ Stap 3

Wat heb je nodig voor 4 personen:

✓2 aubergines

✓1 el koriander

✓1 tl gemalen komijn

✓1 el olijfolie

✓2 tenen knoflook

✓1 citroen

✓1 el tahin

Aan de slag:

✓Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.

✓Leg de aubergine helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de koriander, komijn en eventueel zout en besprenkel met de olie.

✓Verpak de ongepelde tenen knoflook samen in aluminiumfolie en leg tussen de aubergine. Rooster samen ca. 35 minuten in het midden van de oven.

✓Neem de aubergine en knoflook uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Pers ondertussen de citroen uit.

✓Schep het vruchtvlees uit de aubergine helften en wip met een scherp mes de knoflooktenen uit hun velletje.

✓Doe het vruchtvlees van de aubergine, de knoflook en 2 el citroensap en de tahin in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

✓Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.