Top

Rode mul met chermoula

SLIMdiet / Om te smullen  / Rode mul met chermoula

Rode mul met chermoula

Zachte rode mul als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner

Vanaf:

✓ Stap 2

Wat heb je nodig voor 4 personen:

✓4 hele rode mullen, schoongemaakt en geschubd

✓plukje saffraan

✓3 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes

✓3 geroosterde paprika’s, in blokjes

✓Bosje koriander, fijngehakt

✓Bosje munt, fijngehakt

✓Bosje bladpeterselie, fijngehakt

✓Sap van 1 citroen

✓2 tl. geroosterde komijnzaad, grof gemalen in een vijzel

✓Peper en zout

✓2 el olijfolie

Aan de slag:

✓Verwarm de over op 180 graden.

✓Week voor de chermoula de saffraan in 3 el warmwater.

✓Schep alle ingrediënten (behalve de rode mul en safraan) door elkaar.

✓Roer op het laatst de geweekte saffraandraadjs met het vocht erdoor en breng op smaak met peper en zou.

✓Leg de vis in een braadslee, giet de helft van chermoula ervoer en zet 7 min. in een hete oven.

✓Verdeel de vis over 4 borden. Verdeel vervolgens de overige saus over de vis.

 

SLIMdiet FacebookSLIMdiet Facebook