Top

Bloemkoolsteak met olijvensalsa

SLIMdiet / Om te smullen  / Bloemkoolsteak met olijvensalsa

Bloemkoolsteak met olijvensalsa

Vegetarisch hoofdgerecht tijdens het kerstdiner

Vanaf:

✓ Stap 1

Wat heb je nodig voor 4 personen:

✓1 flinke bloemkool

✓2 el olijfolie

✓1/2 tl gerookte paprikapoeder

✓100 gram verse groene olijven zonder pit

✓2 zure augurken

✓1el platte peterselie, fijngehakt

✓1/2 tl gemalen komijn

✓Snufje nootmuskaat

Aan de slag:

✓Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in dikke plakken en bestrijk ze met de helft van de olijfolie. Bestrooi met het gerookte paprikapoeder, peper en zout naar smaak.

✓Schuif de bakplaat in de oven en rooster de bloemkoolsteaks in ongeveer 30 minuten gaar.

✓Snijd intussen voor de salsa de olijven en de augurken in stukjes. Meng dit samen met de komijn, nootmuskaat en de overgebleven helft van de olijfolie.

✓Verdeel de steaks over de borden en druppel de salsa over de steaks.

✓Garneer de steaks met peterselie. Serveren maar!

SLIMdiet FacebookSLIMdiet Facebook