Top

Zalm uit de oven met groene asperges en aardappelen

SLIMdiet / Om te smullen  / Zalm uit de oven met groene asperges en aardappelen

Zalm uit de oven met groene asperges en aardappelen

Vanaf:

✓ Op gezond gewicht

 

Wat heb je nodig voor 2 personen:

✓2 mootjes zalm (ongeveer 100 gr per stuk)

✓300 gr krieltjes

✓300 gr groene asperges

✓1/2 citroen

✓1/2 teentje knoflook

✓1 takje peterselie

✓Peper en zout

✓2 a 3 eetlepels olijfolie

 

Aan de slag:

✓Hak de halve knoflook in fijne stukjes en leg deze in een schaaltje.

✓ Voeg hier 2 eetlepels olijfolie aan toe.

✓ Breng de olie met knoflook verder op smaak met peper en zout

✓Was de krieltjes en halveer ze. Verdeel de krieltjes over een bakplaat en voeg 1 el van de knoflookolie toe.

✓Meng dit door elkaar

✓Zet de schaal in de oven

✓Was de asperges en verwijder de onderkant. Smeer de asperges in met de knoflookolie.

✓Breng de zalm op smaak met peper en zout en wat knoflookolie. Snijd de halve citroen in hele dunne plakjes en leg deze op de zalm

✓Haal de krieltjes na ongeveer 20 minuten uit de oven

✓Voeg de asperges en de zalm bij de krieltjes en plaats de bakplaat terug in de oven

✓Bak de zalm en de asperges nog ongeveer 15 minuten mee. Als je dunne mootjes zalm hebt zijn deze eerder klaar. Houdt hier rekening mee.

✓Haal de zalm uit de oven en garneer het met wat fijngehakte peterselie.

SLIMdiet FacebookSLIMdiet Facebook